Friday, January 26, 2007

Presidential Rape

Dank je Christophe voor je comment, jezus, een mens heeft niet eens de tijd om te schrijven! De president Katsav heeft eergisteren in een persconferentie bekend gemaakt dat hij 3 maand "leave of absence" neemt. Hij wordt ervan beschuldigd 4 vrouwelijke werkneemsters gemolesteerd te hebben. Hij zweert bij zijn onschuld, en beweert dat hij een slachtoffer is van het systeem, en racisme in de Israëlische maatschappij naar de Sefardim toe (Ashkenazi zijn Europese en Amerikaanse joden, Sefardim van de rest, en dus ook het Midden Oosten, en hij is van Iran afkomstig). Dat hij effectief beschuldigd wordt, is van groot belang voor de positie van vrouwen in Israël, een samenleving waar vrouwen eigenlijk een heel erg lage status hebben (wegens meerdere redenen, geïnteresseerden moeten mijn thesis maar eens lezen), en dit feit duidt aan dat er toch een positieve schuifbeweging merkbaar is. Vrouwen worden eens serieus genomen! De Knesset eist trouwens zijn ontslag, wordt ongetwijfeld vervolgd..
En natuurlijk is Tzipi Livni in alle staten, dat mens heeft serieuze ambities, dus die laat een kans als deze niet onbenut:) Trouwens, als de hele Knesset ontslag vraagt kan ze niet anders he:)




In hoeverre Israëli's zelf dit belangrijk nieuws vinden, weet ik niet, politiek heeft hier geen grote geloofwaardigheid meer (al de vredesbeloftes,..) en de regering van Olmert ligt zwaar onder vuur wegens de Libanon oorlog (niet de oorlog zelf, maar wel de onvoorbereid van het leger). Olmert zelf is dan ook nog eens verwikkeld in 2 schandalen, een rond de verkoop van zijn huis, en de verkoop van Aleumi Bank..

Specifiekere vragen, laat ze maar komen!


2 comments:

Anonymous said...

Dank u, Nathalie! That will be all for the moment... :))
Kan je geen postje bij de president krijgen...voor enkele vleselijke lusten is die mens misschien tot veel in staat?
Alhoewel, je zou te laat komen met jouw voorstel. Altijd te laat hé Nathalie!

Miss Fabulous said...

Te laat voor hem, maar Tzipi Livni zelf biedt wel potentieel.. Ze wordt getipt als de nieuwe presidente..:)