Monday, October 27, 2008

Yom Kippoer

Een week na de festiviteiten van het nieuwe jaar, gaat het er meer serieus aan toe. Op Yom Kippoer is het de bedoeling dat je je bezint over je zonden van het voorbije jaar.
Zelfs mijn flatgenoot, die helemaal niet religieus is, wou geen braspartijen, of zelfs maar een gezellige bijeenkomst houden..
Om niet te overdrijven, maar er was niemand in de straat! Alle vervoer wordt stilgelegd en zelfs de lichten transformeerden tot slechts pinklichten. Op shabbat zijn er ook geen bussen en religieuse mensen gaan niet met de auto rijden, maar buiten wat kalmer verkeer zie je toch nog iets of wat beweging. Vandaag lag werkelijk alles stil, zelfs de Arabische taxi's naar Tel Aviv reden niet! Voetgangers (en fietsers) maken hier danig gebruik van. Want in tegenstelling tot wat je zou denken, is dit geen rouwdag. Wit is de dresscode, en was eigenlijk een positief beeld als je iedereen op straat ziet in het wit.
Iedereen blijft op straat wat rondhangen na het synagoge bezoek, zonder oog te houden op het verkeer.
En daartussen dan onderstaande, uitgeput haar best doen om op de heuvel te geraken met een fiets waarvan 1 pedaal net was afgebroken !!

No comments: